CHP Konak’tan ‘Zeytin’ Mücadelesi

22.03.2022

Konak İlçe Başkanlığı, Zeytin ağaçlarını yok etmeye yönelik Maden Yasasında yapılan değişikliği protesto etmek için ‘Zeytinime Dokunma’ adlı basın açıklaması düzenledi

Konak İlçe Başkanlığı ve Doğa Komisyonunun düzenlediği ‘Zeytinime Dokunma’ adlı basın açıklaması Atilla Mahallesi’nde yer alan Mübadele Parkı’nda gerçekleşti. Basın açıklamasına; CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, meclis üyeleri ve Konak İlçe Komisyonları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, şunları söyledi: “Her yıl ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan, amacı ormanlarımızın önemini anlamamızı sağlayan, hafta boyunca fidan dikimleri gerçekleştirilen Orman Haftasında maalesef bu kadar üzücü ve can yakıcı bir konuyla sizlerin karşısında olmak bizleri derinden yaralıyor. Ümit ediyoruz ki doğa katliamına ‘dur’ demek için çaba sarf ettiğimiz son basın açıklamamız bu olur.”

ZEYTİNLİKLERİMİZE GÖZ DİKİYORLAR!

Başkan Küçükoğullarından, sözlerine şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada hükümet, toplumun mihenk taşlarına karşı yaptığı operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Yine yeni ve yeniden görüyoruz ki yönetemiyorlar, beceremiyorlar, faturası kıyılara, yaylalara, ormanlara taşanlar, şimdi de zeytinliklerimize göz dikiyorlar. Geçtiğimiz günlerde alınan karar gereği, artık elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası ile zeytin ağaçları aynı yere rastlarsa, zeytinlikler şirket tarafından kesilebilecek! Bu kararla Enerji Bakanlığı, zeytinlikleri yok edebilmesi için maden irketlerinin önünü açmış bulunmaktadır. Hem de ‘kamu yararı’ gerekçesini sunarak. Bu durum doğa katliamından başka bir şey değildir. Bu durum açıkça kanunlarımıza aykırılık teşkil etmektedir.

HAYATA İHANETTİR…

Küçükoğullarından, “ Zeytinliği taşırız, verilen arazide maden faaliyeti bittikten sonra da maden şirketi ağaçlandırma yapar’ diyerek bu suça haklılık kapısı oluşturulmak isteniyor. Oysaki hiçbir ağaç, hiçbir canlı sizin aç gözlü saray rejiminiz için yok edilmeyi hak etmiyor. Sadece ‘zeytin ya da ağaç’ diyip geçmek mümkün değil. Bahsettiğimiz zeytin ağacı öyle mucizevî ki; 1500 yıllık olanları bile meyve vermeye devam ediyor. Bu sebeple zeytin ağacı hayatın özü, ölümsüzlüğün simgesidir. Zeytinlikleri ranta kurban etmek, sadece vatana değil, hayata da ihanettir” sözlerini de kullandı.

SÖZ VERİYORUZ…

Biz CHP olarak, zeytinlik alanlarını madenciliğe açan bu yönetmeliği asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz!” ifadelerine yer veren Başkan Küçükoğullarından, son olarak, “Doğaya, insanlığa ve hatta vatana ihanet kabul edilebilecek bu karardan dönülmesi için de sürecin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Buradan son olarak bir kez daha sizi huzurunuzda herkese hatırlatmak istiyorum, ilk seçimlerde içi boşaltılmış, liyakatsizliği alışkanlık haline getirmiş, her türlü hukuksuzluğu benimsemiş şahsım hükümeti tarihin derinliklerine gömülecek. Geliyor gelmekte olan” dedi.