CHP Konak'tan çağrı: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz!

14.06.2022

CHP Konak İlçe Örgütü, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için açılan davanın Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı’nda görülen 3. duruşması için basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Konak İlçe Sekreteri Gülden Aslı Değirmenci, "Bizler artık 3. sayfada alışılmış, önemsizleştirilmiş, duyarsızlaştırılmış, sırada haberler olmak istemiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü bugün İstansul Sözleşmesi'nden çıkma kararının iptali için açılan ve Danıştay 10’uncu Daire Başkanlığı’nda görülen 3. duruşması için basın açıklaması düzenledi. CHP Konak İlçe Örgütünün katılım sağladığı toplantıda, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararı protesto edildi.


Adalet Nöbeti! 


 Konak örgütü adına basın açıklamasını CHP Konak İlçe Sekreteri Gülden Aslı Değirmenci okudu. Gülden Aslı Değirmenci açıklamasında, "Her gün kadına yönelik şiddet haberi aldığımız, takım elbise giyip, kravat takarak iyi hal indiriminden yararlanan faillerin cezasızlık güvencesiyle şiddeti arttırdığı ülkemizde kadınları ve kadın haklarını koruyan İstanbul Söleşmesi'nden çıkılamaz. Dün saat 12'de burada başladığımız İstanbul Sözleşmesi Adalet Nöbetimizi şu anda Danıştay'da görülen İstanbul Sözleşmesi'nden çıkış kararına karşı olduğumuzu sizin aracılığınızla duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Konak'tan çağrı: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz! 

3.sayfada sıradan haber olmak! 


Mayıs ayında 35 kadının katledildiğine dikkat çeken Değirmenci, "Sadece Mayıs ayında ülkemizde öldürülen 35 kadından 18'inin hangi bahane ile öldürüldüğünü tespit edilemedi. Özel olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk avrupa sözleşmesi olma niteliği taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nin amacı, kadına yönelk her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak ve kadınları güçlendirme yoluda dahil olmak üzere, kadınlar ve erkekler arasında fiili eşitliği sağlamaktır. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmayı reddediyoruz. Bizler artık 3. sayfada alışılmış, önemsizleştirilmiş, duyarsızlaştırılmış, sırada haberler olmak istemiyoruz" dedi. 


Kadın bakanlığı vaadi 


Millet ittifakı iktidarında kadına yönelik hayata geçirilecek olan uygulamalardan bahseden Değirmenci, "İşte tam da bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadın bakanlığını kuruyoruz. Çocuk doğurmanın sonucu işsizlik olmayacak diyoruz. HPV aşısı ücretsiz yapılacak diyoruz. Kamuda kadın yöneticisi kotası getireceğiz, yeni başlangıçlar fonu kuracağız diyoruz. Kadın cinayetlerinin failleri için iyi hal indirimi uygulanmayacak diyoruz. Kadınların ve gençlerin kooperatif kurmasını teşvik edeceğiz diyoruz. Psikolojik ve ekonomik şiddeti suç sayacağız diyoruz. Aile destekleri sigortasının parası kadının hesabına yatırılacak diyoruz. Siyasi partiler yasası ile kadın erkek eşitliği sağlayacağız diyoruz" dedi.